^elejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Befejeződött az idei emlékverseny

Betűméret növelése

lantos temeto 2013
További fotókért kattintson a fenti képre. (Fotók: NB és VP)

A hétvégén a sakkozók, majd a biliárdozók versenye zárta a XVI. Lantos György Emlékversenyt. A szombati napon a sakk sportágban hét település negyvenegy játékosa korosztálytól függetlenül mérkőzött meg egymással. Örömünkre szolgált, hogy egyre több fiatal - köztük lányok is - bekapcsolódtak a versenybe. A legfiatalabb játékos a hét éves Ökrös Zsombor volt, aki két nyertes partit tudhat magáénak. A kilencfordulós játékban mindenki próbára tehette tudását, sok meglepetés is született a végére. Az első és a második hely az időmérés alapján dőlt el, mint a többi azonos pontszámú helyezés esetében. A sakkversenyen a helyi versenyzők külön díjazásban részesülnek egyéni eredményeik alapján. A hagyományoknak megfelelően a legidősebb játékost, a 84 éves Héjja Andrást és a legfiatalabb eredményes versenyzőt, a 6 pontos Szokolai Róbertet is elismerésben részesítettük.

Végeredmény:

 

 1. helyezett: Pintér Attila (Orosháza) 7 pont
 2. helyezett: Sáfrán István (Tótkomlós) 7 pont
 3. helyezett: Kiss Balázs (Orosháza) 6,5 pont
 4. helyezett: Farkas Lőrinc (Battonya) 6 pont
 5. helyezett: Bacsur Imre (Orosháza) 6 pont
 6. helyezett: Kerekes Zsolt (Orosháza) 6 pont

 

A helyi versenyzők sakk eredményei:

 

 1. helyezett: Héjja Bálint 5,5 pont
 2. helyezett: Héjja András 5,5 pont
 3. helyezett: Dunai Attila 4 pont
 4. helyezett: id. Kincses István 3,5 pont
 5. helyezett: Verasztó Sándor 1 pont

 

A verseny szakmai lebonyolításában nyújtott segítségéért köszönetet mondunk Bacsur Imrének és Horváth Antalnak, a közreműködésért Héjja Bálintnak.

biliard 2013 lantos
További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: Varga Pál)

Az emlékverseny játékosai avatták fel a művelődési ház új beszerzésű biliárdasztalát vasárnap. Az új asztal ezután a Pusztaközponti Olvasókörben lesz elhelyezve, hogy a külterületen élő lakosság helyben juthasson hozzá a játéklehetőséghez. A két vidéki versenyző mellett a Kardoskútiak képviseltették nagyszámban magukat az emlékversenyen. A három biliárdasztalon 5 fős csapatok kezdték el a versenyt. Minden csapat első két helyezettje ment tovább, majd a hat között kieséses rendszerben a három továbbjutó mérkőzött meg egymással a dobogós helyekért. Miután az első körben "körbeverés" alakult ki, így a második fordulóban már egy az egyben játszottak.

A nyolc órás küzdelem végeredménye:

 1. helyezett: Mocsári Zoltán
 2. helyezett: Farkas Zoltán
 3. helyezett: Kovács János


Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

FacebookTwitter

Copyright 2020  Kardoskút