^elejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Meséből a valóságba

Betűméret növelése
hotel_corvus_ovoda-0125
Forrás: oroscafe.hu - Fotók: Varga Pál - További fotókért kattintson a képre...

A kardoskúti óvoda nagycsoportosai a felnőttek által kitalált mese révén egy négycsillagos szálló mindennapjaiba tekinthettek be. Az óvodában zajló munka szerves része megtanítani a gyerekekkel a helyes és kulturált étkezés szokásait, szabályait. Erre a célra mi nem a fegyelmezés eszközét választottuk, hanem egy kitalált történettel próbáltunk ösztönzőleg hatni ovisainkra – ismertette Kürtiné Rácz Anikó óvodavezető a számukra kedves történetet. Azt találtuk ki és meséltük el az apróságoknak, hogy kiírtak egy pályázatot óvodás gyermekek számára, miszerint a legszebben, csendesen, kulturáltan étkező gyermekek meghívást kapnak egy étterembe. Nagyon jól hatott ez a kis történet a gyerekekre, a játék napokon, heteken át zajlott. Aztán kisorsolták a győzteseket: nagycsoportosaink kitörő örömmel fogadták a győzelem hírét, mely szerint meghívást kaptak a Hotel Corvus Aqua**** szállodába. A gyerekeknek nagy élményben volt részük, hiszen többségük csak a filmekben látott ilyet és lehet, hogy élete során többet nem juthat el ilyen exkluzív helyre. Sok ismerettel gazdagodtak, új kifejezéseket tanultak meg, amiket már lehet, hogy hallottak, de most már tudják is a jelentését. Megismerkedtek a szálloda dolgozóival, munkájukkal. A várva várt ebédnél igazi felszolgálásban részesültek a gyerekek a háromfogásos ebéd során. Néhányan közülük megszeppenve ültek le az asztalhoz. Talán csak ekkor hitték el igazán, hogy ez nem álom, hanem valóság, és igazi étteremben gyakorolhatják az étkezési szabályokat. Köszönjük a hotel igazgatónőjének, Dér Editnek és munkatársainak, hogy segítettek ötletünk kivitelezésében.

Hozzászólások   

 
0 #1 Anyka 2013-01-09 10:13
"A gyerekeknek nagy élményben volt részük, hiszen többségük csak a filmekben látott ilyet és lehet, hogy élete során többet nem juthat el ilyen exkluzív helyre."

Tisztelt Igazgató Nő!
Szégyen ez a nyilatkozat, amiben úgy festi le a kardoskúti nagycsoportos óvodásokat, mint akiknek esélyük sincs egy vidéki gyógyfürdő éttermébe még egyszer eljutni életük során. Az ötlet nagyon jó és belcsülni való, DE nem a budapesi Onyx vagy Costes Michelin-csilla gos, tényleg exklúzív éttermek valamelyikébe mentek "tanulmányi kirándulásra". Milyen jövőkép kialakítását segíti az ilyen lenéző nyilatkozatokka l a rá bízott gyerekekben (és szüleikben), hogyan támogatja így őket?
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

FacebookTwitter

Copyright 2021  Kardoskút