Egyedülálló vágási technológia Kardoskúton

Betűméret növelése
2012-09-05-vagohid_atadas-0006
További fotókért kérem kattintson a képre. (Fotó és videó: Varga Pál)

Magyarországon egyedüli vágóhíddá vált a kardoskúti, mivel az üzemben az iszlám vallás előírásai szerint dolgozzák fel a bárányokat. Az üzem ünnepélyes átadása szeptember 5-én megtörtént. A cég menedzsere, Rácz Dóra kérdésünkre elmondta, hogy közel hatvan fővel szeretnék üzemeltetni a vágóhidat, s azt felfejleszteni olyan volumenűre, hogy napi ezerötszáz bárány speciális feldolgozását tudják elérni. A magyar tulajdonú Times Square Holding LTD. ezért megállapodást köt a Hangya-2012 Szövetkezettel, illetve az őstermelőkkel és a gazdákkal is fel kívánják venni a kapcsolatot a folyamatos ellátás biztosításáért. A későbbiekben szarvasmarha feldolgozást is bevezetnének. A piaci versenyképesség érdekében a prémium minőségű- és eljárással dolgozó cég olyan speciális feldolgozási módot keresett, amely egyedülálló hazánkban. Az innen kikerülő hús a perzsa és arab országokba kerül, ahol vallási okokból az ún. halal eljárással feldolgozott termékeket fogyasztják. Az ünnepélyes megnyitón iráni üzletemberek is megtekintették a vágóhidat, amelynek akkreditációja megtörtént. Szorosan együttműködve a Magyar Iszlám Szövetséggel a kardoskúti vágóhíd megkapta a HALAL vágási certificátot. A feldolgozás megindulása várhatóan októberben kezdődik, addig is várják a helyi- és környékbeli munkavállalók jelentkezését, akik a betanulási idő után megkezdhetik a munkát. Szellemi munkakörbe szívesen látnának pályakezdő, jó nyelvtudással rendelkező munkatársakat is.

A vágóhídról részletesebben a Kardoskúti Hírmondó helyi lapunk következő számában olvashatnak.


Az átadáson készül videófelvétel:

FacebookTwitter