^elejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Isten veled Imre

Betűméret növelése

ramasz_imre_gyaszRamasz Imre, Kardoskút polgármestere rövid ideig tartó súlyos betegséget követően elhunyt.

 

Egy hete arra várok, hogy valaki megcsípjen. Ébredjek fel ebből a rossz álomból, hiszen ez nem lehet valóság. Ülök az íróasztalnál és nézek magam elé. Képek sora jön elő. Alig múlt egy hete, hogy Erdélyben a hegyek lábánál a medencében beszélgettünk. Ezután alig telt el pár óra és Te már kórházban voltál. A jó és rossz hírek váltva érkeztek, de mindenki bizakodott. Bizakodtunk, hiszen ez nem történhet meg. Megtörtént. Elmentél közülünk, óriási űrt hagyva magad mögött. Kardoskút minden szeglete őrzi munkádat. Harmincöt év adatott meg Neked a település élén. Három és fél évtizedig állt ki melletted - szinte kivétel nélkül - Kardoskút lakossága. Nemrégiben, amikor jegyző asszony javaslatára a képviselő-testület felterjesztett Téged a harmincöt év elismeréséért állami kitüntetésre, Te azt kérted, ne támogassuk a felterjesztést. Ne támogassuk, mert szerinted nem tettél semmi rendkívülit. Te magad voltál egy rendkívüli ember. Végtelen szerénységeddel és emberségeddel beírtad magad örökre a település történelmébe. Mindenkihez volt egy jó szavad, ajtód mindig nyitva állt. Bárki megkereshetett ügyes bajos dolgaival és Te próbáltál mindent megoldani. Nem csak a főnökömnek tekintettelek, több voltál annál és talán most kezdek rájönni, hogy pontosan mi is. Sokszor elgondolkoztam, amikor mások példaképekről beszéltek. Nem értettem, hogy lehet valakinek példaképe. Mi az, hogy példakép? Most kezd kibontakozni előttem, hogy mit is jelenthet ez a fogalom. Talán azt, hogy egy emberre felnéz a másik. Próbálja átvenni magára a másik jó tulajdonságait. Próbálja megérteni, hogy mit miért tesz a másik. Aggódva figyeli a másik életének alakulását. Ha ezek jellemzik a példaképet, akkor Te az vagy nekem. És nem csak nekem, hanem sokaknak, tudván és tudatlanul. Jönnek sorra elő a képek előttem. Alig volt olyan rendezvény, ahová nem jöttél el. Fontosnak tartottad összetartani a közösséget. Nagy gonddal irányítottad a település arculatát. Kerékpárral jártad az utcákat, nézted hol mit lehetne még tenni. Bizakodtál benne, hogy Imre napon már az új úton lehet közlekedni Kardoskútról Orosházára. Az út el fog készülni, de Te már nem fogsz rajta menni. Azon az úton viszont, amelyet Te mutattál az embereknek és a településnek, még sokáig fogják nevedet emlegetni. A rengeteg emlékkép közül bennem az utolsó fog örökre élni. Amikor a halálod előtti napon a kórházi szobádból kijöttem, Te utánam szóltál halkan: „Köszönöm, hogy meglátogattál.” És olyan „Imrésen”, mosolyogva integettél.

 

Legyen békés az álmod, soha nem felejtünk el! Isten veled Imre!


Polgármester úr temetése 2012. augusztus 21-én kedden 11 órakor lesz a Kardoskúti temetőben.

 

Hozzászólások   

 
0 #4 Román Aranka 2012-08-16 21:30
Fogadja őszinte részvétem a gyászoló család!
A múlt heti sebészeti gyakorlatom során találkoztam az Úrral, de a szomorú hír megdöbbentett, és mély fájdalmat érzek.
Nyugodjék békében! :(
Idézet
 
 
0 #3 Czecher Péter 2012-08-15 20:23
Megdöbbenve értesültem a szomorú hírről... Nagyon nagy veszteség ez, és nem csak Kardoskút számára.
Nyugodjék békében !
Idézet
 
 
0 #2 Oravecz Edit 2012-08-15 20:05
Őszinte részvétem ! Nekem is volt a főnököm anno .....
Nagyon sajnálom :(
Idézet
 
 
0 #1 Handler Ármin 2012-08-15 11:50
Összeszoruló szívvel, megilletődve, kiszolgáltatva a fájdalomnak, kaptam a lesújtó hírt: Ramasz Imre, Kardoskút község polgármestere elhunyt.
A mérhetetlen, könyörtelen és félelmetes természet mindannyiszor fájdalmat okoz, amikor szeretteink, barátaink, jó ismerőseink elhagynak, és örökre elköltöznek tőlünk. Minden gyászünnep, hódolat a természet ereje előtt, és megmutatja földi mivoltunk törékeny kicsinységét. Valamennyi hazai polgármestert ismerve tudom, hogy Ramasz Imre már az önkormányzatok megalakulásától óriási energiával kezdte gigászi küzdelmét az emberi társadalom életviharában, szorítójában. Életútja tele volt rakva sikerekkel és szúró tövisekkel, az elképzeléseit, terveit, akadályokon át, igyekezett megvalósítani. Példásan töltötte be hivatását, kötelességét. Ritka lelki gazdagsággal, nemes jellemmel megáldott ember volt. Egyidősek voltunk....A hét országjáró utam során valahányszor Békés megyét jártam, mindig nagy szeretettel, örömmel vettem az irányt Kardoskút felé, mert tudtam Imre mindig baráti szeretettel vár, fogad engem. Ilyenkor mindig kávézgattunk egyet és baráti légkörben beszélgettünk a világ és magunk dolgairól.... És most mindez, már a múlté. Ha kívánhatnék valami csodálatosat, azt kívánnám, hogy derülne ki: ez az egész, csak egy iszonyatos álom, amiből fel lehet majd ébredni. Fájó, ez nem álom. Megállt a szív, amely hevít, lelkesít, melyben érzelmek, vágyak, remények kelnek, mely munkára, kötelességre int hittel s mély elhatározással, a szív melyben szeretet, hála és bizalom tanyázott. Istenem, egy ilyen szívvel, lélekkel vagyunk most kevesebben. Kedves emlékét szívemben örökké megőrzöm, személye - már korábban - bekerült a Magyarország legbarátságosab b és legszívélyesebb polgármestere c. kutatómunkámba.
Kérem a Jóistent fogadja odafent olyan szeretettel és üdvözítő lélekkel, mint ahogyan Ramasz Imre fogadta az embert, a vándort idelent e földön. RIP.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

FacebookTwitter

Copyright 2021  Kardoskút