^elejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Különdíj Kardoskútnak

Betűméret növelése

kihivas_napja_2012-05-23-0129
További fotókért kérem kattintson a képre.

A Kihívás napja idei felhívására településünk is csatlakozott. Az országos sportnap célja az, hogy minél több embert sarkalljon a mozgás örömének megtapasztalására. Kardoskút méltán lehet büszke az idei teljesítményére, hiszen kicsik és nagyok aktívan bekapcsolódtak a közösségi programokba, ezáltal is nőtt a közösség összetartó ereje. Az általános iskolás tanulók most is aktívan bekapcsolódtak a mozgásos tevékenységekbe. A helyi nyugdíjasok is kivették a részüket ötleteikkel, jelenlétükkel a vidám, sportos nap megvalósításában. A tavalyi évhez hasonlóan megrendeztük éjfélkor a fáklyás falufutást, majd a kispályás labdarúgást három csapat részvételével. Miután néhány órát aludtak a résztvevők, a nap eseményeit egy közös reggeli tornával folytattuk a hivatal előtt. Ezen a napon mindenki megtalálhatta a kötött programokon túl is a mozgásos tevékenységeket, úgymint: asztaliteniszezés, biliárdozás, léghokizás, teremfoci, labdarúgás és sok minden mást. Az idősebbek a fürgébb fiatalok mellett a falukerékpározásra is beneveztek, majd érdekességképpen a palacsintaevő versenyt, illetve a főtt tojással való versenyfutást is bemutatták a népes gyereksereg előtt. A vidám pillanatokat a boszorkányfutás és a KIA teherautó tolás is elősegítette, amely jó cégérnek bizonyult az országos média számára is. A gumicsizma-, illetve a sodrófadobó verseny is sokakat vonzott. A váltófutásra sok csapat jelentkezett, amely négyszer száz méteres távon zajlott. Az időjárást nagyon figyeltük estefelé, hiszen a nap meghirdetett programjai közül még volt néhány hátra, amikor már felhők gyülekeztek felettünk. Szerencsére a közös tornát, az ügyességi versenyeket is meg tudtuk tartani az eső előtt. A résztvevők együtt éltek a programokkal, hiszen helyszínről helyszínre követték az eseményeket. A nap fénypontja a Falu legerősebb embere címért folytatott verseny volt, amelyet két kategóriában rendeztünk meg. A felnőtteknél Jankó Norbi megvédte a tavaly elnyert címét. A juniorok az idén versenyeztek először. Ebben a kategóriában Kiss Imre lett a győztes, aki Kardoskút ifjú bajnoka lett. Öröm volt látni, hogy a szurkolók a sok izgalom közepette szinte együtt emelték gondolatban a nagy súlyokat. Igazi közösségkovácsoló nap lett az idei Kihívás Napja.

 

Az esti záráskor méltán hangozhattak el a résztvevőket illető dicsérő szavak. A tombolasorsoláson a jól megérdemelt jutalmak is gazdára találtak, amiket az önkormányzat és a művelődési ház ajánlott fel a résztvevőknek.

Másnapra is maradt örömhír: Kardoskút község különdíjat kapott az idei Kihívás napja versenyben. Az elnyert díjról a későbbiekben hírt adunk.

 

A "Falu legerősebb embere" verseny felnőtt kategórában készült videó:

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

FacebookTwitter

Copyright 2021  Kardoskút