^elejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Nyári szüneti játszóház

Betűméret növelése

kezmuves_2010_07_21A nyár már javában tart, a gyerekek a szünidejüket töltik. Szerdánként játszóházzal várjuk a kisebbeket-nagyobbakat. A mai foglalkozáson kókuszgolyócskákat készítettek a gyerekek, amiket el is fogyasztottak. Az elkövetkezendő alkalmakon a kézügyességüket fejlesztik gyöngyözéssel, szövéssel, agyagozással, majd az utolsó foglalkozásra ismét valami finomat sütünk ki…

Kézműves rövidhír

A XV. Országos Népművészeti Kiállítás Dél-alföldi Régiójának kiállítása látható Békéscsabán, a nemrégiben felújított Munkácsy Galériában szeptember 15-ig.

A kiállítás érdekessége az, hogy ötévente rendezik meg ezt a nagyszabású, zsűrizésen alapuló kiállítási lehetőséget, melyre az idén 130 alkotó jelentkezett a Kecskemét-Baja-Debrecen-Vajdaság vonzáskörzetéből. Községünkből Andrékó Pálné jelentkezett erre a megmérettetésre néhány orosházi társával. Elmondása szerint fél év kemény munkája van ebben a kiállítási anyagban, melynek végül is meg lett a sikere. A zsűri első szelekciója nyomán a beadott 1500 munkából 500 került be kiállítási anyagként, melyből községünk kézművese 14-ben érintett. Az általa és társai által készített játékok között babakocsi, babaágy, bölcső, babaszoba található meg. A mostani kiállítási anyag még újra zsűri elé fog kerülni: a legjobbak a többi régió kiválasztott alkotásaival az országos kiállításra, Budapestre a Néprajzi Múzeumba kerülnek kiállításra. Jó lenne, ha bekerülne Andrékó Pálné a legjobbak közé, így igazi elismerést kapna tevékenysége, kézügyessége. Ezúton gratulálunk neki és orosházi társainak.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

FacebookTwitter

Copyright 2020  Kardoskút