^elejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Hősök Napi megemlékezés

Betűméret növelése

templom"Boldog, ki itt jársz, teéretted is
Megszenvedett, ki lent nyugszik, a holt;
Véres harcok verték fel hírét,
De csak a béke katonája volt."

Megemlékezéseket, koszorúzásokat tartanak ma az ország több pontján, tisztelegve a magyar katonák előtt, akik a történelem során védték és védik a hazát a külső ellenségtől,  akik fegyvert fogtak a hazáért, az 1848-49-es szabadságharc, az első és a második világháború, valamint az 1956-os forradalom idejéből egyaránt.

Az Országgyűlés 2001-ben iktatta törvénybe a Magyar Hősök Emlékünnepét. 1925 és 1944 között nemzeti ünnep volt ez nap, ám a II. világháború után politikai üzenete és eszmeisége miatt a megemlékezést betiltották.

 

Emlékezni gyűltek össze ma Kardoskúton az emberek a templomkertben. Harangok kondulása jelezte az ünnepség kezdetét. Az ünnepi istentiszteletet követően a kardoskúti tagintézmény diákjai előadták a himnuszt majd versekkel tisztelegtek a Hősök előtt. dr. Dancsó József Orosháza alpolgármestere, országgyűlési képviselő ünnepi beszédében kihangsúlyozta, hogy szerencsések a ma élő emberek, hiszen egy nehéz korban de háborúk nélkül élhetünk a hazánkban. Soha nem szabad megfeledkezni azon emberek hősi tetteiről, akik az utókornak megteremtették a békét, szabadságot. Koszorúzással ért véget e szép napsütéses pünkösdi vasárnap.

Az ünnepen készült fotók ide kattintva tekinthetőek meg...

10 perces videó összefoglaló az emlékezésről: ITT...

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

FacebookTwitter

Copyright 2020  Kardoskút