^elejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Vidám télűző farsangolás

Betűméret növelése

Vámpír, ufó és királylány mellett többek között Győzikével és  Benkő Dániellel is összefuthattak a farsangra érkező vendégek. Számtalan ötletes jelmezzel vonultak fel az iskolások mellet a bátrabb ovisok is.

 

És nem csak felvonultak a művelődési ház nagytermében, hanem egy egy rövid kis rímmel be is mutatkoztak a nagyérdeműnek. A zsűrinek természetesen mint mindig, most  nehéz dolga volt. A játékos vetélkedőket követően - az udvaron elégetve a szalmabábut - elűztük a telet.

(VP)

---

Már régen volt ilyen telünk, mint az idei. Karácsony óta bőven volt lehetőség a tél adta örömöket kihasználni. Nagy szánkózások, hócsaták voltak az iskola udvarán. De egyszer ez a tél is véget ér. Elég volt a ködös, hideg, fagyos napokból a hosszú, sötét éjszakákból.

Jöjjön a tavasz! Ezért rendeztük meg farsangi karneválunkat, hogy a kitavaszodást elősegítsük. Mivel mi kis iskola vagyunk, tudjuk, hogy a tavasz eljövetelének ideje  nem rajtunk múlik. De az rajtunk múlik, hogy a megszokott hétköznapok sorát mókával, játékkal, ötletes jelmezek felvonulásával színesítsük. Adjunk lehetőséget, hogy a bennünk lévő ötlet, szereplési vágy megnyilvánuljon, a közös készülődés, a bál élménye, emléke jó érzésekkel töltsön el mindenkit: diákot, szülőt, tanárt.  A beöltözők nagy száma miatt bál hercegét nem sikerült találni. Így a kijelölt hercegnő bemondóvá változott. A zsűrinek az idén is nehéz dolga volt. Nem volt egyszerű a sok felismerhetetlenből a sok szépből, a sok ötletesből a leget kiválasztani. A lényeg nem is verseny volt, hanem a cselekvő részvétel, a móka, a kacagás.

A  vidám játékokba  is belejöttünk, így a  készletek kimerüléséig zajlottak a küzdelmek, a végén bátrabb anyukák közreműködésével. Ha az idei tél úgy fogy el, ahogyan a fánkok, szendvicsek, üdítők fogytak, akkor nem sokára tavasz lesz. Minden kedves közreműködő (gyerek,  szülő  és az iskolában dolgozó munkatárs)  munkáját, ötletét, energiáját, támogatását, jó indulatát köszönöm.

Verasztó József

---

Ezúton mondunk köszönetet az Orosháza Város Általános Iskola Pedagógiai Szolgálat Kardoskúti Tagintézmény Vezetőjének, Tanárainak, a Müvelődési Ház Vezetőjének , dolgozóinak akik a  tanulóknak szervezett farsangi ünnepség megszervezésében, levezénylésében munkájukkal, segitségükkel hozzájárultak e feledhetetlen napon.  Külön köszönet illeti a Kardoskúti Önkormányzat Képviselő Testületét az anyagi támogatásért.
Szülői Munkaközösség

90 darab fotó a farsangról ide kattintva...

Videó

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

FacebookTwitter

Copyright 2020  Kardoskút