^elejére

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
foto5

Elkezdődött az új oktatási év az általános iskolánkban

Betűméret növelése

További fotókért kérem kattintson a fenti képre. (Fotók: VP.)

Az idén ősztől az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola telephelyeként működhet tovább alsó tagozattal, a község kisiskolásaival a helyi iskola.
 
A székhelyintézmény évnyitó ünnepségére diákjaink, pedagógusaink és szüleik is hivatalosak voltak vasárnap reggel. Az iskolavezetés külön is köszöntötte a Vörösmarty székhelyintézményben megjelent gyerekeket és tanítóikat. Az ünnepség első perceitől kezdve érezhető volt az odafigyelés a kardoskúti tagintézménybe járókra. Kis meglepetés ajándékkal is kedveskedtek a gyerekeknek a Vörösmartys tanulók, majd az ünnepség végén Kardoskúton folytatódott az új oktatási év köszöntése a helyi iskola falai között. Ekkor hivatalosan megnyitották a 62. iskolai tanévet a kardoskúti általános iskolában, amely 181 oktatási napból áll. Az őszi szünet az idei évben kicsit hosszabb lesz a megszokottnál, aminek minden tanuló örül. A pedagógusokat és a szülőket is megnyugvás töltheti el, hogy az itt maradó gyerekekre nagy odafigyelést ígér az iskolavezetés, melynek keretében különböző szakköri foglalkozásokra, külön délutáni tartalmas órákra invitálják a kardoskúti gyerekeket. A helyi önkormányzat képviselő-testülete ígéretet tett arra, hogy minden tanuló külön óráira segítséget nyújt az utaztatással illetve a helyi programjainkra is várjuk az orosházi tanulókat, hogy a széleskörű lehetőségek mellett minél barátiabb kapcsolat alakulhasson ki a gyerekek és a pedagógusok között.
 
A tanév oktatási időszaka szeptember elsejével elindul, bízunk benne, hogy a 2015. június 15-ig tartó tanév tartalmas, új lehetőségeket hoz iskolánk életébe.

A tervekről részletesebben Orosz László, az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola igazgatója fog a Kardoskúti Hírmondó következő lapszámában beszámolni.

Hozzászólások   

 
+3 #1 Verasztó Lajos 2014-09-01 08:47
Meghatottan hallom, hogy mégis sikerült egy hajszálgyökérne k megkapaszkodnia . Kívánom, hogy a szülök előbb-utóbb ráébredjenek, micsoda különbséget jelent, ha a gyerek egy kis osztályban tanul, nem egy nagy, személytelen " tanuló-gyárban" ; valamint, hogy mennyivel árnyaltabb érzelmi világ és természethez kötődés fejlődik ki így a gyermekekben, ha otthon tanulnak.
Gratulálok azoknak, akik nem adták fel azt a rendkívüli éleslátást mutató törekvést, hogy a faluban megmaradjon az iskola. A tanárokon most rengeteg múlik. Ne úgy vegyék, hogy kevesebb gyerekkel kevesebb munkájuk lesz. Sőt! Használják ki, milyen nagy szakmai lehetőséget kaptak azzal, hogy a kis létszám micsoda kincs az ott tanuló gyerekeknek. Elit képzést nyújthatnak! Módszereik, szakmai tudásuk, egyéni odafigyelésük első sorban a gyerekeknek lesz hasznos, s :-* nemcsak a falu lelkületét gazdagítja.Fela jánlott segítségemre továbbra is számíthat a falu, ha a falu elfogadja azt egy 70 éves nyugdíjas angol tanártól. Verasztó Lajos
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

FacebookTwitter

Copyright 2023  Kardoskút